Zapada de pe trotuarul blocului

Vremea rece si ninsorile soseste curand si aduc cu ele amenzi foarte mari! Zapada de pe trotuarul blocului si din fata curtii si inclusiv masinile care circula cu plafonul acoperit de zapada vor intra in cel mai scurt in atentia politistilor.

Autoritatile, institutile publice, persoanele fizice si cele juridice (sa nu uitam de spatiile comerciale de la parterul blocurilor), inclusiv asociatiile de proprietari sunt obligate sa indeparteze turturii de pe acoperis, zapada si gheata de pe trotuarele din dreptul imobilelor pe care le au in proprietate si de pe locurile de parcare pe care le folosesc, asa spun normele stabilite de consiliile locale.

Zapada de pe trotuarul blocului

Zapada de pe trotuarul blocului

Zapada de pe trotuarul blocului – o discutie interminabila intre locatari

Acest anotimp este prielnic certurilor intre proprietari. Motivul? Unii niciodata nu stiu ca exista o lege care taxeaza asociatia de proprietari si ca de fapt amenzile tot proprietarii le platesc.

Altii devin conflictuali in momentul in care li se spune ca materialul antiderapant (sare, nisip) si alte unelte sau servicii externe pentru indepartarea zapezii si a turturilor costa bani si li se cer banii pentu ele.

De aceea este bine ca vara sa iti faci sanie si iarna car. Pentru ca mereu ,,evenimentul surpriza,, – zapada soseste pe neasteptate, e bine ca asociatiile de proprietari sa fie mereu pregatite adunand bani din timp. Unul dintre fondurile despre care ar trebui sa aveti cunostinta, este fondul de rulment. Pentru mai multe detalii, click aici.

Dar adevaratul pericol este daca turturii vor cadea pe oameni. Sau trecatorii vor aluneca pe zapada de pe trotuarul blocului sau casa sau pe gheata. Consecintele pot fi grave. Acesti oameni pot da in judecata asociatia de proprietari. Legea este de partea lor.

Atentie cad turturii

Atentie cad turturii

Alte obligatii ale institutiilor publice si persoanelor fizice si juridice pe timp de iarna

E bine sa cunoastem si alte obligatii ale institutiilor publice si persoanelor fizice si juridice, precum:

1. Acestea trebuie sa respecte masurile stabilite pentru asigurarea igienei publice si curateniei in localitati;

2. Atat institutiile preum si persoanele fizice si juridice sunt obligate asigure curatarea mijloacelor de transport si a utilajelor la intrarea acestora pe drumurile publice;

Se va face curatarea si intretinerea santurilor, rigolele si podetele care apartin proprietatii;

3. Se impune sa depoziteze corect reziduurile menajere, industriale, agricole. Inclusiv si materialele refolosibile, doar in locurile special amenajate ori autorizate de autoritatile administratiei publice locale;

4. Se solicita sa se mentina curatenia trotuarelor, a partii carosabile, a locurilor publice si a locurilor de parcare pe care le folosesc.

5. In cazul in care aceste obligatii nu sunt respectate in termenele date de primar, de 30 de zile. Ori de persoanele imputernicite de catre acesta, primarul poate aproba executarea de catre autoritatea administratiei publice locale a actiunilor de curatare si igienizare.

Cu mentiunea ca acest lucru se va efectua pe cheltuiala proprietarilor notificati.