Metoda chitantierului dublu

Iata cum administratorul de asociatie isi poate insusi diverse sume de bani prin metoda chitantierului dublu. Administratorii cunosc foarte bine ce inseamna o astfel de practica, pentru ca mereu apar metode de a insela proprietarii care oricum sunt incarcati suficient de mult la facturi.

Procedura chitantierului dublu este facila: la tine pe chitanta este mentionat ceva, insa administratorul inregistreaza cu totul si cu totul altceva in evidenta lui.

Asadar vei avea surpriza dupa ceva timp sa fii dator la intretinere ori cu diverse solicitari de plata extrem de mari din partea administratorului, acestea neputand fi explicate.

In acest mod, se pot sustrage din incasarile de la proprietari sume imense de bani.

Metoda chitantierului dublu

Metoda chitantierului dublu

Primele semne de intrebare despre administratorul de asociatie de proprietari si metoda chitantierului dublu

Proprietarii se pot trezi la un moment dat fara apa calda si cu datorii imense la furnizorul de caldura. Inclusiv pot aparea incarcati pe listele de intretinere cu sume fabuloase.

Au fost situatii cand diversi proprietari au descoperit ca pe chitantele primite de la asociatie erau trecuti cu o anumita suma achitata la cotele de intretinere, insa in registre cu o alta suma, cu mult mai mica.

Este absurd ca oamenii sa aiba chitante cu sumele platite la intretinere si totusi sa apara datori si sa existe si consecinte ca cele mentionate mai sus.

Care este metoda de inselaciune?

Se utilizeaza chitantier dublu si in acest mod se pot sustrage sume de bani. Administratorul „istet” isi face comanda de chitantiere pe care nu le mai inregistreaza in actele asociatiei de proprietari.

Cand cenzorul ii solicita documentele la verificat, insemnand dosare financiar-contabile, i le da, dupa care revine si anuleaza diverse sume de bani. In acelasi fel opereaza si fisele proprietarilor in care se fac modificari.

Ce este de facut in aceasta situatie?

Este indicat sa faceti reclamatie la organele competente, respectiv Politie, in situatia in care aveti suspiciuni similare cu ce s-a discutat anterior. Cu siguranta ca se vor face cercetari. Administratorului i se va retrage in mod cert atestatul si, evident, va fi amendat.

Cum puteti evita ca administratorul de asociatie sa fie tentat sa foloseasca metoda chitantierului dublu?

Faceti plata online a cotei de intretinere, ba mai mult decat atat adoptati un program software in care sa aiba acces toti proprietarii. Ce se intampla datorita acestor programe? Atunci cand cineva face storno la chitanta – adica va anula o chitanta, va aparea in program. Pentru mai multe detalii despre acest tip de program, click aici.

Administratorul da semne de neseriozitate? Ii puteti solicita atestatul de administrator de condominii. In acest fel, ii veti da de inteles ca sunt cunoscator in ale „blocului”.

Asociatia de proprietari nu are cont bancar? Legea romaneasca spune ca este obligatoriu – solicitati contul bancar daca acesta nu este afisat la avizier. Puteti afla mai multe detalii despre contul bancar aici.

Nu cunoasteti drepturile si obligatiile administratorului? Va invitam sa va informati apasand aici. Astfel veti avea cativa asi in maneca si veti sti sa gestionati diverse situatii.